Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 11ος

Γιατί η Λάρνακα, μετά από δύο θητείες αριστερού ΑΚΕΛικού δημάρχου, είναι σε αθλιότατη κατάσταση σε κάθε τομέα.
Ομοίωμα πόλης.
Περισσότερο κακόγουστο αστείο και επαρχιακό χωριό παρά σύγχρονη πόλη.

6 σχόλια:

  1. Τι πρόβλημα έχεις με τα επαρχιακά χωριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ύποπτε,

    Λαλείς να προλάβεις μέχρι τις εκλογές να ανακαλύψεις, ή/και να εφεύρεις και να γράψεις τους 1001 λόγους «... που ΔΕΝ θα ψηφίσεις φέτος» [Αριστερά]; Είσαι μόλις στον 11ο! Πάντως το θέμα ΣΟΥ μου έδωσε την ιδέα να γράψω γιατί ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ [και φέτος]!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ύποπτε,

    Εκείνο που βασικά κάμνεις είναι να δικαιολογήσεις την αποχή ΣΟΥ με αριστεροφανείς δικαιολογίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Άνεφ,
    στην αρχή έγραψα κάτι για να σχολιάσω τα τρία σου σημεία πιο πάνω. Αλλά πριν να το ανεβάσω είπα να διαβάσω τα άλλα σου σχόλια. Συνειδητοποίησα ότι όλα ήταν ειρωνικά. Και το έστειλα στο κάλαθο. Αλλά μην ανησυχείς, δεν κακοφανίζομαι τόσο εύκολα, θα συνεχίσω να καταγράφω τους 1001 λόγους μου και εισηγούμαι να κάνεις και εσύ τους 1001 δικούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Ύποπτε,

    Ειρωνεία μπορώ να εντοπίσω και στις δικές ΣΟΥ τοποθετήσεις. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνιά βλέπουμε τες κρίσεις και επικρίσεις των άλλων ή κάμνουμε τοις δικές μας. Προσωπικά θεωρώ την ειρωνεία ως είδος κριτικής και μάλιστα τη δικιά μου απέναντι σε “συντρόφους” ως καλοπροαίρετη [αν και γενικώς η ειρωνεία δεν μπορεί εκλαμβάνεται ως αρνητική προσέγγιση προς τις απόψεις του οποιουδήποτε και συνήθως προκαλεί θυμηδία... Όμως αποτελεί κι ένα σύντομο τρόπο για να δείξεις την ουσιαστική αντίθεση σου σε μια τοποθέτηση, που συνήθως δεν είναι τεκμηριωμένη ή περιέχει σε μεγάλο βαθμό το στοιχείο της υπερβολής. Πολύ απτό παράδειγμα η τοποθέτηση σου για τη «λαθρομετανάστευση» [όπως την αποκαλείς, προφανώς παρασυρόμενος κι ΕΣΥ από την ξενοφοβική και εθνικιστική προπαγάνδα], αλλά και το περιεχόμενο του 12ου λόγου ΣΟΥ «για να μην ψηφίσεις»] που έχει να κάμει με τη «Λίμνη της Βορόκλινης», ένα ζήτημα που έχει πιο πολύ να κάμει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση [το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ορόκλινης]! Και πληροφοριακά να ΣΟΥ αναφέρω ότι η κατασκευαστική εταιρεία που κάμνει τις εργασίες να διάνοιξη δρόμου [προφανώς για οικοπεδοποιήσεις] απέναντι από τη Λίμνη ανήκει στον Κοινοτάρχη της Ορόκλινης.

    Όπως είπα και σε προηγούμενο σχόλιο μου [στον 1ο λόγο – link: http://ipoptos99.blogspot.com/2011/03/1001-1.html?showComment=1301835489909#c8723184796502467154] «... το θέμα ΣΟΥ μου έδωσε την ιδέα να γράψω γιατί ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ [και φέτος]!», αλλά εγώ δεν χρειάζεται να εφεύρω 1001 λόγους γι’ αυτό. Ένας μόνο ΜΟΥ αρκεί και θα τον παραθέσω σε ειδική ανάρτηση στο Blog μου!!! Όμως το ερωτήματα μου εξακολουθούν να υφίστανται [και δεν το με χιούμορ αντί να το παίρνεις ως ειρωνεία παρ’ όλο που η γραμμή που τα χωρίζει είναι λεπτή!]: Λαλείς να προλάβεις μέχρι τις εκλογές να ανακαλύψεις, ή/και να εφεύρεις και να γράψεις τους 1001 λόγους «... που ΔΕΝ θα ψηφίσεις φέτος» [Αριστερά]; και ότι «Εκείνο που βασικά κάμνεις είναι να δικαιολογήσεις την αποχή ΣΟΥ με αριστεροφανείς δικαιολογίες!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τούτος εν καλός λόγος να μεν ψηφίσης αριστεράν αλλά θα μπορούσες να κάμεις κάτι πιο αποτελεσματικόν. Θα μπορούσες να πα να δεις τον δήμαρχον να του υποβάλεις τες ιδέες σου. Ξέροντας τον, θα σε εδέχετουν ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή