Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 17ος

Γιατί το ΑΚΕΛ και κατά συνέπεια η κυβέρνηση, απέτυχε να εκτιμήσει σωστά, έστω και κατά προσέγγιση την επερχόμενη λαίλαπα της καπιταλιστικής κρίσης. Τη στιγμή (2008) που οι διεθνείς δεξιοί οικονομολόγοι είχαν πλέον προεξοφλήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το μόνο που δεν ήξεραν ήταν το βάθος και το εύρος των συνεπειών της.

 Το ΑΚΕΛ με την ιστορία του και την κοσμοθεωρία του. Με τους σπουδασμένους του στα καλύτερα ιδρύματα της ΕΣΣΔ. Και τα δοκτοράτα τους. Τους οποίους έστειλε ο κάθε εργάτης και αγρότης με το υστέρημα του.  Για να τον προστατεύουν και να τον εξυψώσουν.

Που σαν αποτέλεσμα (της λανθασμένης εκτίμησης), η Σωτηρούλλα μας άρχισε να μοιράζει τσιέκκια αμέσως με την άνοδο της στο υπουργείο. Δαπανώντας πέραν των 60 εκατομμυρίων. Και που ακόμα επικαλείται ότι ήταν η σωστή "κοινωνική" πολιτική. Και δίχως να αναγνωρίζουν ότι "η διαχείριση του καπιταλισμού" είναι στόχος ανέφικτος που πλήττει ήδη τα λαϊκά στρώματα. Επί πλέον 20,000 άνεργοι και μέτρα που πιέζουν μόνο τους εργαζόμενους. Ειδικά σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Και να ψάχνουμε τώρα για μόλις 30 εκατομμύρια και να μην υπάρχουν. Που τελικά θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

9 σχόλια:

  1. Και για να προλάβω τους άσπονδους φίλους μου Ανεφ και Ασερα που είμαι σίγουρος θα διαμαρτυρηθούν.

    Δεν είμαι καθόλου εναντίων της αλλυλεγύης και υποστήριξης αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτοί στη Κύπρο του 2008 ήταν πολύ περιορισμένοι.

    Πολύ περισσότεροι ήταν οι λαθρεπιβάτες του συστήματος: συνταξιούχοι που δεν έβαλαν γρόσι στα ταμεία, παράλυτοι και ήμι-παράλυτοι που αλωνίζουν τα βουνά τζιαί τα χωρκά καβάλλα σε μοτόρες και ένα σωρό άλλοι συμεφεροντολόγοι και μουχτιτζίες που απομυζούν από τα ταμεία του κράτους. Και που πήραν 2,3,4 αυξήσεις στες συντάξεις τους και τα βοηθήματα τους. Και αναβαθμίζονται σε σημείο που να έχουν τις ίδιες παροχές με αυτούς που δούλεψαν σκληρά και ήταν συνεπής (η μεγάλη μάζα των εργαζόμενων) για 30-40 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «να μοιράζει τσιέκκια» - Ρε, τι μου θυμίζει αυτό, τι μoυ θυμίζει; Κανένας να βοηθήσει;

    Και μερικά ερωτήματα, άσπονδε φίλε Ύποπτε:

    1. Γίνεται να υπάρχουν «συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης» και να μην υπάρχουν άνεργοι; Καμιά συνταγή πως να περιορίζονταν έχεις;
    2. Λες: «Το ΑΚΕΛ με την ιστορία του και την κοσμοθεωρία του. Με τους σπουδασμένους του στα καλύτερα ιδρύματα της ΕΣΣΔ. Και τα δοκτοράτα τους. Τους οποίους έστειλε ο κάθε εργάτης και αγρότης με το υστέρημα του. Για να τον προστατεύουν και να τον εξυψώσουν.» Κι επίσης γράφεις ότι δεν «... αναγνωρίζουν [το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση] ότι “η διαχείριση του καπιταλισμού” είναι στόχος ανέφικτος που πλήττει ήδη τα λαϊκά στρώματα». Πέραν από διαπιστώσεις συγκεκριμένες εισηγήσεις έχεις αγαπητέ Ύποπτε; Μα τι λέω; Ή μάλλον γιατί διαμαρτύρομαι; Εδώ ο άλλος «άσπονδος φίλος» ο Aceras έχει γράψει τόσα σχόλια, και δεν εδέησες [δεν καταδέχτηκες] να του πεις δκυο κουβέντες [καλά τα δικά μου σχόλια είναι «ειρωνικά»], αλλά του Aceras μια χαρά ήταν!] και θα καταθέτες προτάσεις; Κάποιοι απλώς ξέρουν να αντιδρούν, να ενίστανται και να διαμαρτύρονται!

    Και για να δούμε ποιοι θα τολμήσουν να αγγίξουν σήμερα στη Βουλή τους πολυ-συνταξιούχους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Άνεφ,
    νομίζω αρχίζω να ψηλαφίζω τη διαφορά μας:
    - επειδή ο Ford, που ήταν μεγάλος καπιταλιστής, ανακάλυψε το αυτοκίνητο δεν πρέπει να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο
    - επειδή το Internet ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ, που είναι μεγάλοι καπιταλιστές, η τεχνολογία είναι καπιταλιστική και δεν πρέπει να την αγγίζω
    - επειδή ο ΔΥΣΗ μιλά για το διαμοιρασμό από τσεκκουθκια δεν πρέπει να μιλώ για αυτά
    - επειδή ο Κουλίας μιλά για τους λαθρομετανάστες δεν πρέπει να μιλούμε για λαθρομετανάστες

    Και αν το καμνεις τα πιο πάνω τότε είτε είσαι μεγάλος καπιταλιστής ή ξενόφοβος ή δεξιόστροφος ή "αριστερός εθνικιστής".

    Αν δεν βλέπεις τις εισηγήσεις πίσω από τα σχόλια μου τότε δεν φταίω εγώ. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Η Σωτηρούλλα μας μπορούσε να περιοριστεί στα 10 εκατομμύρια αντί στα 60. Και σε βάθος χρόνου, που είναι και πιο στρατηγικό. Τώρα έχει εξαντλήσει τα περιθώρια της και έχουμε άλλα 2 χρόνια διακυβέρνησης. Με σωρεία οικονομικών προβλημάτων.

    Αλλά, δυστυχώς, δεν βλέπουν, όπως και εσύ το μεγάλο πρόβλημα. Την ανικανότητα σωστής εκτίμησης της κατάστασης. Και ας επικαλούνται την "διαλεκτική" τους παιδεία. Όπως και εσύ. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ανικανότητα είναι που με είναι το μέγιστο πρόβλημα.

    Σημ: Όπως είπα και παλιά το ότι γράφεις κάμποσα δεν σημαίνει ότι και εγώ πρέπει να σου απαντώ. Απλά είναι θέμα χρόνου. Αν ήμασταν στο ίδιο τραπέζι τότε μάλιστα. Για αυτό η πρόσκληση μου εξακολουθεί να στέκει και μάλιστα επεκτείνεται και στον Acera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anef_Oriwn το ΑΚΕΛ σε πληρώνει για κάθε ανάρτηση και σχόλιο ξεχωριστά; Πόσα πάει η κάθε ανάρτηση και το κάθε σχόλιο δηλαδή; Σου δίνουν μπόνους ανάλογα με το βαθμό αλαζονείας και ειρωνείας που χρησιμοποιάς;

    Και τέλος, πως νιώθεις που είσαι πουλημένος και έχεις προδώσει εσύ και το κόμμα σου την εργατική τάξη;

    Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε,

    Τι νόμισες; Ότι όλ’ αυτά θα τα έκαμαν μούχτιν. Τζιαι παρεμπιπτόντως ΕΣΥ από που τα παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ύποπτε,

    Με το συμπάθκειον αλλά έχω την εντύπωση ότι ανακάτωσες τα σώβρακα με τες φανέλλες! Τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα Ford και η χρήση του Internet με τα «τσεκκουθκια» και τους «λαθρομετανάστες», όπως τους αποκαλείς; Και προσωπικά πιστεύω ότι τέτοιοι ορισμοί, που υποβάλλουν [έτσι με ελαφρά τη καρδία και άκριτα] ότι κάποιοι άνθρωποι είναι «λαθραίοι», ΚΑΜΙΑ σχέση ΔΕΝ έχουν με την Αριστερή ιδεολογία και τη διαλεκτική. Με το να επαναλαμβάνεις [χωρίς ουσιαστική ανάλυση και συγκεκριμένες προτάσεις] τη [δήθεν] επιχειρηματολογία και το ύφος του λόγου των αστών και των εθνικιστών, δεν υποδεικνύεις ή αναδεικνύεις τα όποια λάθη του ΑΚΕΛ, αλλά αναπαράγεις [εξ “αριστερών”] τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα τους, τα κολλήματα και τες έμμονες τους!
    Ας πούμεν όταν λες «Η Σωτηρούλλα μας μπορούσε να περιοριστεί στα 10 εκατομμύρια αντί στα 60», το κάνεις πολύ επιδερμικά. Το σωστό [από διαλεκτικής άποψης – μια και κάναμε αναφορά στη «διαλεκτική»], θα ήταν τι απέφεραν τα 60 εκατομμύρια [πόσος κόσμος και πως επωφελήθηκε] και τι αντίστοιχα θα έδιναν τα 10 εκατομμύρια κι αν η πρόσφορα τους θα επέφερε κάποιοι αποτέλεσμα ουσίας [στην κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων] ... Δεν μ’ αρέσει να κάμω τον δάσκαλο ή να ακούγομαι σαν να και μιλώ από καθέδρας αλλά οι γενικές τοποθετήσεις ΣΟΥ μοιάζουν σαν αφορισμοί και ΚΑΜΙΑ σχέση έχουν με τη διαλεκτική!!!
    Πέραν τούτου αγαπητέ φίλε, έχω την αίσθηση ότι με τις τοποθετήσεις ΣΟΥ υποβάλλεις πως ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ κάμνουν κακή διαχείριση του καπιταλισμού! Τούτο ΔΕΝ είναι αντιφατικό με άλλες τοποθετήσεις ΣΟΥ ότι το ΑΚΕΛ δεν λειτουργεί ως πραγματικά Αριστερό Κόμμα;

    Σημ.: Για να μην σε δυσκολεύω θα περιορίσω τις παρεμβάσεις μου και σ’ αυτές που θα κάμνω δεν θα «γράφω [πλέον] κάμποσα». Έτσι δεν θα αγχώνεται τζιαι το Ανώνυμο accessory του Blog ΣΟΥ αν «... το ΑΚΕΛ με πληρώνει για κάθε ανάρτηση και σχόλιο ξεχωριστά ...» Πάντως διερωτούμαι αν δεν θα υπάρχει «θέμα χρόνου» να βρεθούμε «... στο ίδιο τραπέζι»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πιαεις τηλεφωνο τον κυριο Φουρλα να σε κανονισει να παεις ενα δειλις να τους πεις τo παραπονo σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου, άμαν ανταπαντάς πριν να δεις τι θα σου πώ, άστα να πάνε. Εγώ δεν γυρέφκω σιου τζαι καλά αντιπαράθεσην μαζί σου. Αλλά επειδή εσύ γυρέφκεις, τραβώ πίσω. Συζήτα μόνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ Ασέρα.
    Η ίσια σε δεν βρίσκεται. Όποτε ΔΕΝ απαντώ μουγιάζεστε. Όταν προσπαθώ να προλάβω το μουρμουριτό τζιέ δίνω και επιπλέον εξηγήσεις και λεπτομέρειες το ίδιο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή