Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 16ος

Γιατί ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ από τότε που ανέλαβαν την εξουσία, αλλά και κραυγαλέα χτες και προχτές, όταν τους επιτίθεται η δεξιά το μόνο που έχουν να πουν είναι:

"Στην διακυβέρνησή Κληρίδη εσείς είπατε ..... κάνατε ......"  κλπ. κλπ.
Δηλώσεις Ευαγόρου ή και Αντιπροσώπου.

Λαϊκίζουν και υποβιβάζουν τον πολιτικό λόγο. Και ο κόσμος δεν παίρνει πειστικές απαντήσει. Κατ' ακρίβεια ΔΕΝ παίρνει απαντήσεις.

Ουαί και αλίμονο αν η αριστερά έχει σαν μέτρο σύγκρισης την διακυβέρνηση Κληρίδη.

6 σχόλια:

  1. Ύποπτε,

    Η Αριστερά είναι υπόχρεη ν’ απαντήσει πρώτα και κύρια για να αναδείξει την υποκρισία των αστικών κομμάτων [παρά και τες τυχόν ματσαράγκες και δικών της στελεχών] ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπόχρεη να απαντήσει, σαφέστατα. Το πως απαντά είναι το πρόβλημα. Άσχετα αν έγινε πρώτο λάθος η επίκληση της Κληριδικής δεκαετίας για να δικαιολογηθεί το λάθος δημιουργεί δεύτερο λάθος πολύ χειρότερο.
    Νομίζω ο Κατσουρίδης πρέπει να βγει από την ναφθαλίνη - το οποίο μου δίνει και τον επόμενο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ύποπτε,

    Ο Κατσουρίδης [αν δεν το πρόσεξες ή δεν το αντιλήφτηκες], είναι ήδη στην αρένα εδώ και κάποιους μήνες - από τον Δεκέμβρη όταν έκαμε με εντυπωσιακό τρόπο το come back του με την καταληχτική ομιλία του [για τους προϋπολογισμούς] στη Βουλή. Και ήδη τώρα κατά την προεκλογική περίοδο, έχει κάμει και παρουσίες [τηλεοπτικές] υπερασπιζόμενος και το Κόμμα και τον Πρόεδρο – η τελευταία την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι στον “ΑΝΤΕΝΑ”! Μάλλον δεν θα παρακολουθείς επισταμένως τα ΑΚΕΛικά δρώμενα! Όμως ειλικρινά διερωτούμαι γιατί τον επικαλείσαι και δείχνοντας μάλιστα και μια ενδόμυχη επιθυμία να κάμει την επανεμφάνιση του. Τι θ’ αλλάξει γα ΣΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανεφ,
    μπορείς να πεις ότι είμαι Κατσουριδικός.
    Μου αρέσει το στυλ του, η ευφράδεια του, η ηρεμία του, η ικανότητα του να σκέφτεται παράδοξα (out of the box το λεν οι δυτικοί διανοούμενοι) αλλά που μπορεί και ο καθένας μας να παρακολουθήσει άνετα τον συλλογισμό του. Αυτά προκαλούν μεγάλη σύγχυση και πανικό στους ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ συνομιλητές αλλά και ευφορία και αγαλλίαση στους ΔΙΚΟΥΣ του. Σε μένα προκαλούσε ευφορία.

    Αυτά είναι όμως στο παρελθόν (πριν την άνοδο Χριστόφια). Τώρα πια εντοπίζω ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω ακριβώς τι. Νομίζω δεν του επιτρέπεται για να μην υποσκελίζει την κορυφή.

    Τι θα αλλάξει σε μένα;
    Μια ένδειξη, όχι απόδειξη, ότι ο παλαιοκομματισμός ανήκει στο παρελθόν και κάνουμε χρήση των προσωπικών και ομαδικών ταλέντων των στελεχών και μελών, προωθούμε τους καλύτερους και όχι να τους καταστέλλουμε. Δυστυχώς αυτό ούτε σαν ένδειξη δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ύποπτε,

    Ειλικρινά ΔΕΝ κατάλαβα τι θες να πεις!
    Κι αν αυτά που λέει ο Κατσουρίδης «... προκαλούν μεγάλη σύγχυση και πανικό στους ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ συνομιλητές αλλά και ευφορία και αγαλλίαση στους ΔΙΚΟΥΣ του ...» [και ΣΥΜΦΩΝΩ], δεν μπορεί να ειπωθεί ότι βελτιώνουν την εικόνα του ΑΚΕΛ, ή τα θεωρείς απλώς μέρος του πολιτικού παιχνιδιού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή