Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 18ος

Για το φτωχό συγγενή που ονομάζεται Λάρνακα:

1) Γιατί ο δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας είναι σε άθλια κατάσταση από τότε που τον γνώρισα πριν 40-50 χρόνια. Ένας δρόμος τουριστικός με το πιο μεγάλο παραλιακό μέτωπο της Κύπρου και μερικά ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Πάντα ξεκινά για να διορθωθεί και πάντα είναι ατέλειωτος. Και όταν ξεκινά κινείται με ρυθμούς, όχι χελώνας, αλλά απελπισίας. Με συνεπακόλουθες ταλαιπωρίες. Μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί οι τουρίστες δεν έρχονται στη Λάρνακα; Και όσοι περάσαμε από το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού ενστικτωδώς κάνουμε τη σύγκριση.

2) Γιατί, ακόμα και η κυβέρνηση Χριστόφια, παρά τις υποσχέσεις και τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα να μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών (και αυτές στο παραλιακό μέτωπο!!) τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα. Και φτάσαμε να έχουμε βαρέλλες με βενζίνη και υγραέριο δίπλα στα διαμερίσματα, τα καταστήματα και τα κρεοπωλεία.

3) Που χαλάσαν το (κτίριο) παζάρι, σημείο αναφοράς και αρχιτεκτονικό στολίδι για τη Λάρνακα αλλά και πώλος έλξης για το τουρισμό και που μας είπαν "ξέρετε δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς .... και θα το χτίσουμε όπως ήταν σε έξι μήνες". Και πέρασε χρόνος πολύς και τίποτε δεν έγινε ακόμα. Και στη θέση του .... έχτισαν .... parking. Και μοιρολατρούν ότι το ιστορικό κέντρο της Λάρνακας φθίνει και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου