Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 12ος

Γιατί ή λίμνη της Βορόκλινης, σημαντικότατος βιότοπος στην επαρχία Λάρνακας, δεύτερος μετά την αλυκή, και ο μόνος στην ανατολική επαρχία της Λάρνακας, αντί να προστατευθεί και να μετατραπεί σε πάρκο και στολίδι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας, σιγά σιγά αλλά σταθερά κατατρώγεται από τους developers με τις σιωπηρές ευλογίες της τοπικής διοίκησης και όλων των κυβερνητικών τμημάτων.

Φυσικά στη Λευκωσία το πάρκο Αθαλάσσας το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού.

3 σχόλια:

  1. Το ζήτημα δεν θα ‘πρεπε να απασχολεί πιο πολύ την Τοπική Αρχή, δηλ. το Κοινοτικό Συμβούλιο της Ορόκλινης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οικολογία μαθαίνεται, είναι τζιουνούρκο πράμα, δεν είναι μόνον οι ντιβέλοπερς που απειλούν το περιβάλλον, είναι τζιαι οι λαϊκοί τζιυνηοί, οι βοσκοί, ο κόσμος γεννικά. Θέλει υπομονήν τζιαι παιδαγωγίαν. Να μαθαίνουμεν ο ένας που τον άλλον τζιαι όι να αφορίζουμεν. Το ακέλ στην κυβέρνησην έκαμεν τρομερά άλματα για το περιβάλλον (χυτάδες, εναλλακτικές πηγές ενεργείας, λεωφορεία) τζιαι ακόμα θα κάμει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζιαι άμαν πάεις πίσω που την Βορόκλινη, θα δεις κάτι υπέροχα τοπία τζιαι δάσος προστατευμένον που το ίδιον συμβούλιον βελτιώσεως. Δεν λέω να μεν αγωνιστούμεν να εξηγήσουμεν στους βοροκλινιώτες την σημασίαν των λισιήνων αλλά να θωρούμεν τζιαι την κατάστασην στην ολότηταν της. Με όλον τον σεβασμόν νομίζω ότι το να μεν ηψηφίσεις Ακέλ δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην λίμνην της Βορόκλινης. Ξέρω άλλα παιθκιά που έχουν παραπάνω φαντασίαν τζιαι πιο αποτελεσματικήν για να ευαισθητοποιήσουν το συμβούλιον, τους τοπικούς άρχοντες τζιαι τον πλυθισμόν του χωρκού για το θέμαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή