Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Χριστόφιας και Κάστρο

(Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη κ. Χριστόφια στη Κούβα)

Αναρωτιέμαι, ο περίεργος (ο ύποπτος), τι θα παραντζιήλει ο κ. Χριστόφιας στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας για να βγει ο λαός της μαρτυρικής νήσου από την μιζέρια και την οικονομική τελμάτωση;
Συμπόρευσης και σύμπνοια με τον καπιταλισμό;

4 σχόλια:

  1. α ρε φίλε... *sigh*
    την ίδια απορία είχα τζι εγώ όταν επήεν ο ΥπΕξ μας στον Παναμά... ήταν τον τζιαιρό του Κίτα τζιαι υπέθεσα ότι η επίσκεψη θα είχε σχέση με το Prison Break...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλωςόρισες και συ ύποπτε. Προσοχή από τις λακκούβες.

    Ότι χρειαστείς είμαστε δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κούβα με τα λλίγα που έχει στέλλει χιλιάδες γιατρούς τζιαι δασκάλους στην υπόλοιπη λατινικήν αμερική σαν διεθνιστικήν αλληλεγγύη. Δέχεται σιλιάδες κόσμο να τους εγχειρήσει τα μμάθκια τζιαι μάλιστα μούχτιν άμαν δεν έχουν τους πόρους να το κάμουν επί πληρωμής. Στην Αιτή τζιαι μόνο έστειλε εκατοντάδες γιατρούς.

    Η Κούβα εν η χώρα όπου η πράσινη επανάσταση έλαβε χώρα τα τελευταία χρόνια ενώ στες δικές μας χώρες έπιασεν μόνο σε κάτι ιντελλεξιουαλ της μόδας κύκλους. Είναι η μόνη χώρα του κόσμου όπου ο ψηλός ρυθμός ανάπτυξης δεν είναι συνδεδεμένος με ψηλόν ρυθμόν καταστροφής του περιβάλλοντος τζιαι ανόδου των εμπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Νομίζω πως δε έχει τίποτε ο Χριστόφκιας να μάθει τους συντρόφους του. Να πάει σε καμιά λαϊκή γειτονιά να δει πως λειτουργεί η αλληλεγγύη, η αδερφοσύνη, η χαρά μες την απλότητα, να πάει σε καμιά στοά να τα πιεί με τους καλλιτέχνες να μάθει τί σημαίνει λαϊκός πολιτισμός, να πάει σε καμιά φυτεία ταπάκκου να μάθει τι σημαίνει κολλεκτίβα που δουλεύκει σε εθελοντική βάση, να πάει σε καμιά φάπρικα να δει το πολιτιστικό επίπεδο των εργατών τζιαι το πως είναι οργανωμένοι. Να πάει σε καμιάν κομματικήν οργάνωση βάσης να δει τι σημαίνει μαζικό λαϊκό κόμμα.

    Η Κούβα επέζησεν που τον κατακλισμό της πτώσης του κομμουνιστικού μπλόκ που της εστέρησε κάθε πόρο τζιαι την εκαταδίκασε στο στραγκαλιστικόν εμπάρκο. Ενώ στες άλλες πρώιν σοσιαλιστικές χώρες η πτώση της οικονομίας έδωκεν πολλά κοινωνικά θύματα τζιαι τον ελεγχο της κοινωνίας που την καπιταλιστική μαφία, στην κούβα υπάρχει μια κοινωνική στεθερότητα τζιαι μια πολλά πιο γλήορη ανάκαμψη, παρόλον το εμπάρκο των αμερικάνων.

    Δεν λέω ότι η Κούβα εν παράδεισος, αλλά άμα την δεις έξω που τον καπιταλιστικό καταναλωτισμό, έχεις πολλά να μάθεις, που τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αλλά τζιαι που οικολογικά, οικονομικά τζιαι κοινωνικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σορρι για το σεντόνι, αλλά άρεσεν μου το ιστολόγιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή