Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 9ος

Για την μεγαλομανία του κ. Χρίστου μας της Λεμεσού. Που έβαλε στόχο να μετατρέψει τη Λεμεσό σε Ντουπάϊ με πύργους μεγαλοπρεπείς και γυάλινους. Να χωματώσει τη θάλασσα να κάμει νησιά, να κάμει επαύλεις πάνω στη θάλασσα.
Αδιαφορώντας για τες συνέπειες. Την καταστροφή του περιβάλλοντος και την καταστροφή του ύφους και παράδοσης της Κύπρου. Της ημικατεχόμενης Κύπρου.

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 8ος

Για την αδράνεια και αφάνεια του αριστερού συνδικαλισμού, των εργατοπατέρων της ΠΕΟ, που σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δεν έχει να πει ή να προσφέρει τίποτε. Την ώρα που ουσιαστικά βρίσκεται στη κυβέρνηση.
Την στιγμή που καλπάζει η ανεργία και ο απλός εργάτης βάλλεται από παντού: τα μονοπώλια, τις τράπεζες, τους επιτήδειους εκμεταλλευτές, τους μικροσυμφεροντολόγους. Την στιγμή που συνάνθρωποι μας, ιδίως ξένοι και Ευρωπαίοι εργάτες, ζουν σε άθλιες συνθήκες, μέσα σε τρώγλες και παραπήγματα που ούτε τα κτηνά μας δεν ζουν. Σε συνθήκες δουλείας.
Και που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν μπορούν ούτε να βρουν ούτε να καταγγείλουν τέτοια φαινόμενα. Στην γειτονιά που λέγεται Κύπρος.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 7ος

Γιατί μια αριστερή κυβέρνηση, που με τόσο πάθος υποστήριζε την ύπαρξη και τη λειτουργία κρατικών και ημικρατικών οργανισμών για το καλό του λαού, απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί με σύνεση,  οραματισμό και ρεαλισμό την Eurocypria αλλά και άλλες εταιρείες του δημοσίου όπως το σφαγείο Κοφίνου. Με αποτέλεσμα την κατάρρευση τους με τεράστιο κόστος στον απλό πολίτη.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 6ος

Για την ανικανότητα διάλυσης των μονοπωλίων στη Κυπριακή οικονομία. Ή έστω τον έλεγχο και την αποδυνάμωση τους. Τα μονοπώλια στον τραπεζικό τομέα, στα καύσιμα, στο γάλα, στο ψωμί, στη φθαρτεμπορία. Αλλά πάνω από όλα στα φάρμακα. Όπου είναι πολύ καλά γνωστό ότι οι φαρμακέμποροι λυμαίνονται τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη δηλ. τα νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά, τους χρόνια υποφέροντες και τους συνταξιούχους-υπερήλικες-απόμαχους της ζωής. Ακόμα και οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια πάνω και παραπονιούνται για την απουσία των φτηνών φαρμάκων από την Κυπριακή αγορά. Και το πλασάρισμα των πανάκριβων.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 5ος

Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταδίκασαν τη Λάρνακα και την επαρχία (όπου ζω) σε υπανάπτυξη και αδράνεια. Και η αριστερή κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκαμε τίποτε για να διορθώσει αυτή την αντιμετώπιση αλλά την έχει ουσιαστικά  επιδεινώσει, προάγοντας με αυτό το τρόπο τα συμφέροντα της Λευκωσιάτικης ΚΛΙΚΑΣ και οικογενειοκρατίας που καρπούτε την κρατική μηχανή από το 1960 μέχρι σήμερα.

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 4ος

Για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία μας. (Ίσως με εξαίρεση το νοσοκομείο Λευκωσίας σε κάποιο βαθμό.) Στα νοσοκομεία μας που οι απόμαχοι της ζωής, οι εργάτες και οι αγρότες που πάλεψαν τη ζωή 30, 40, 50 και 60 χρόνια προσπαθούν να βρουν ανακούφιση και συμπόνια. Και το μόνο που βρίσκουν είναι η αδιαφορία και η περιφρόνηση. Και που καταλήγουν στον ιδιωτικό τομέα όπου γίνονται εύκολη λεία εκμετάλλευσης και αφαίμαξης της μηνιαίας τους σύνταξης. Από τους γιατρούς και τα φαρμακευτικά μονοπώλια.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Χίλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 3ος

Γιατί η κυβέρνηση σε συγχορδία με το ΑΚΕΛ απέτυχαν να εκτιμήσουν σωστά το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και τα σχετικά επιδόματα. Έφτασαν δε στο σημείο να αποκαλούν τους δικούς τους ανθρώπους που εξέφραζαν την ανησυχία τους για συγκεκριμένες αλλοπρόσαλλες πρακτικές, ρατσιστές, ξενόφοβους και ... "αριστερούς εθνικιστές". Έδωσαν δε σε περιφερειακούς τύπους όπως την ΚΙΣΑ λόγο και βήμα δυσανάλογα της υπόστασης τους.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Χιλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 2ος

Γιατί η Αριστερά (πρωτίστως το ΑΚΕΛ) είναι ανίκανο πλέον να ορθώσει λόγο αριστερό την ώρα που χιλιο-επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία ενάντια σε ολόκληρες χώρες και λαούς ΚΑΙ αρκείται με το
"Ξέρετε  και ο Καντάφι είναι ... αλλά εμείς δεν υποστηρίζουμε τις επιδρομές." (Δηλώσεις Σταύρου Ευαγόρου 19-3-2011).
Ή
"Η απόφαση της Ε.Ε. δεν ήταν ομόφωνη." (Δήλωση Χριστόφια 20-3-2010).

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Χιλιοι και ένας (1001) λόγοι που ΔΕΝ θα ψηφίσω φέτος - Λόγος 1ος

Και αφού παραδοσιακά ψήφιζα αριστερά, ο τίτλος  θα μπορούσε να είναι και "1001 λόγοι που δεν θα ψηφίσω αριστερά φέτος". ’Όχι δηλαδή ότι θα ψηφίσω οτιδήποτε άλλο!!

Λόγος 1ος.

Επειδή ο Χριστόφιας πιστεύει ακόμα ότι οι Βρετανικές βάσεις είναι κυρίαρχες. Το είπε σήμερα επ΄ αφορμή της εισβολής στη Λιβύη.