Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Περιμένοντας το Θερμοκήπιο

Έχει γίνει πια κλισέ. Δεν περνά μέρα που να μην ακούσουμε η να διαβάσουμε ότι το ανθρώπινο είδος με την αλόγιστη χρήση των καυσίμων (παράγωγα πετρελαίου) έχει φέρει το πλανήτη στο χείλος του γκρεμού. Είμαστε δηλαδή στο παρά ένα λεπτό της αυτοκαταστροφής. Έτσι τουλάχιστον θέλουν να μας πείσουν μια πλειάδα από ομάδες, ξεκινώντας από τους περιβαλλοντιστές-πράσινους μέχρι και τους δημοσιογράφους. Η αλήθεια είναι ότι πίσω από αυτή την προσπάθεια βρίσκονται και μεγάλοι οργανισμοί όπως ο Ο.Η.Ε. και τα παρακλάδια του όπως η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματικές αλλαγές (IPCC - Intergovermnetal Panel on Climate Change). Μας θέλουν να πιστέψουμε ότι φταίω εγώ ο κακομοίρης που πηγαινοέρχομαι στη δουλειά μου με το σαραβαλάκι μου (και το πληρώνω ακριβά αυτό). Είμαι ο μόνος φτάιχτης για την καταστροφή που πλανήτη. Ακόμα και ο δικός μας κ. Χριστόφιας καβάλησε το καλάμι προχτές και μας τα έψελνε ένα χεράκι στη ειδική συνεδρία της ΓΣ του ΟΗΕ.

Βρήκα αυτό το αρθράκι στο Φιλελεύθερο, του Ιορδάνη Κωνσταντινίδη, που παρουσιάζει με αρκετή σαφήνεια  την υστερία που μας έχει καταβάλει ή που μας έχουν επιβάλει. Κάτι που δεν κάνει ο δημοσιογράφος είναι η αναφορά στα επιστημονικά ΔΕΔΟΜΕΝΑ (και όχι στις προβλέψεις) που έρχονται συνέχεια στο φως από ερευνητές. (Προφανώς λόγω χώρου και ίσως επειδή το θέμα θα έπαιρνε μια επιστημονική χρειά που δεν αρμόζει σε ένα άθρο με κατεύθυνση πλατειά στρώματα του κόσμου).

Υπάρχουν μερικά πολύ ανυσυχητικά που δεν μας λεν οι προάγγελοι της καταστροφής (ή τα κρύβουν με πολύ έντεχνους τρόπους αλά Γκορ):

  • ο πλανήτης μας, στη μακραίωνη ιστορία του έχει περάσει από τέτοιες θερμάνσεις και ψύξεις πολλές φορές μέχρι σήμερα. Απλά δεν γνωρίζουμε αρκετά για να καταλάβουμε γιατί. Μια πρόσφατη μελέτη ρίχνει λίγο φως. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ ή και εδώ (αν έχετε κότσια).
  • είναι πλέον παραδεκτό ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ την θέρμανση του πλανήτη και όχι το ανάποδο όπως θα ήθελε ο Αλ Γκορ και όπως μας το παρουσιάζουν από (προεκλογικά) φιλμάκια. Το πιάσατε αυτό; Από μελέτες που έγιναν φάνηκε ότι η θέρμανση του πλανήτη ξεκινά πρώτη και μετά από (περίπου 1000 χρόνια) αρχίζει να εμφανίζεται το CO2. Άρα πως μπορεί το CO2 να προκαλεί την υπερθέρμανση;
  • αλήθεια πως μπορούν οι προάγγελοι του κακού να προβλέψουν τις αλλαγές του καιρού σε 50,100 χρόνια όταν δεν μπορούν να προβλέψουν τι θα γίνει σε μια βδομάδα; Ούτε για αύριο κατ' ακρίβεια δεν μπορούν να προβλέψουν αφού για τον αυριανό καιρό το μόνο που κάνουν είναι να βλέπουν τα ραντάρ τους ΟΧΙ να προβλέπουν.
  • το ξέρετε ότι οι προβλέψεις για υπερθέρμανση βασίζονται πάνω σε μοντέλα πρόβλεψης που έχουν εκατοντάδες παραμέτρους πολλές από τις οποίες δεν γνωρίζουμε καν πως επηρεάζουν το κλίμα στη γή;
 Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα είναι πολύ πλεγμένο και πολύ επιστημονικό για να καταλάβει ο απλός κόσμος αν πράγματι ο πλανήτης οδεύει σε καταστροφή ή οχι. Αν ψάξετε στο γουγλι θα βρείτε πληθώρα από επιστήμονες και επιστημονικά άρθρα που να αμφισβητούν τι μας λένε οι πολιτικοί. Α! οι πολιτικοί. Γιατί αυτό το τόσο επιστημονικό ζήτημα έχει γίνει σημαία για τους πολιτικούς; Φυσικά και δεν παίσατε έξω. Μυρίζει χρήμα εδώ, πάρα πολύ χρήμα. Ήδη αρχίσαμε να την πληρώνουμε. Φόροι για ανανεώσιμες πηγές, φόροι για να μειώσουμε το CO2 κλπ κλπ. Πως αλλιώς θα χρηματοδοτηθεί η μετάβαση από το πετρέλαιο σε νέες μορφές ενέργειας; Το πετρέλαιο υπολογίζεται να το εξαντλήσουμε σε 50 περίπου χρόνια.

Και εσείς νομίζατε ότι θα την πληρώσουν οι μεγάλες πολυεθνικές!

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Δράκος του Νερού

Έκαμα μια φοβερή ανακάλυψη τελευταία. Στο χωρκό μας έσιει Δράκο του Νερού. Δεν σας αστιεύκω! 
Έσιει τα κλειθκιά: αννοίει το όποτε θέλει, βαώνει το όποτε θέλει. Γυρίζει το σε άλλες γειτονιές άμα του δώξει. Χαμηλώνει τη πίεση για να κάμει χάζιν τζιε να μεν πάει το νερό στα τεπόζιτα που εν ψηλά. Βαώνει το για καμμιάν ώρα για να γεμώσουν οι σωλήνες αέρα τζιε ύστερα αννοίει το πάλε για να γράψουν λλίον τα ρολόγια. Ψευτοσάζει τες τρυπημένες σωλήνες για να χαλούν ύστερα που λλίον τζιε να μεν τον λύφκει η δουλειά.  Μα πάνω που ούλλα φροντίζει να μεν λύφκει το νερό που τη Δρακογειτονιά του μήπως τζιε μήνουν τα κοπελλούκια του άλουτα.

Τούτο το Δράκο, έμαθα, πιωρώνουμεν τον τζιε έχουμε του τζιε διπλοκάμπινο για να πιέννει όπου του καπνίσει στο πι και φι. 
Α! Εξέχασα ότι στο χωρκό μου (σχεδόν) πάντα εδιοικούσεν η αριστερά.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Χριστόφιας και Κάστρο

(Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη κ. Χριστόφια στη Κούβα)

Αναρωτιέμαι, ο περίεργος (ο ύποπτος), τι θα παραντζιήλει ο κ. Χριστόφιας στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας για να βγει ο λαός της μαρτυρικής νήσου από την μιζέρια και την οικονομική τελμάτωση;
Συμπόρευσης και σύμπνοια με τον καπιταλισμό;

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Φτάνει πια εξευτελισμός

(Με αφορμή τα γεγονότα στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 στο Λιμνίτη).


Φτάνει πια εξευτελισμός του λαού και του τόπου.
Φτάνει πια η εκμετάλλευση του κόσμου, η προαγωγή της ηττοπάθειας, η εξύψωση του κατοχικού κατεστημένου σε ρυθμιστή της ζωής μας.
Φτάνει πια η υποταγή στα σχέδια της Τουρκίας.
Τα άκρως ιμπεριαλιστικά, μιλιταριστικά και σοβινιστικά σχέδια.